Autoleasevergelijk.nl; de nummer 1 autoleasevergelijker!.
  Aston Martin onthult DB11 Volante
Engelse klasse

Het heeft even geduurd, maar de vorig jaar gelanceerde Aston Martin DB11 is er nu ook als Volante!


De Autosalon van Genève was vorig jaar het podium waarop Aston Martin DB9-opvolger DB11 lanceerde. Kort na de lancering van de volledig nieuwe coupé slingerde het merk de marketingmachine aan die de gemoederen moest opwarmen voor de komst van de opengewerkte versie. Het is die DB11 Volante die nu officieel is gepresenteerd!

Opvallend is het gegeven dat Aston Martin de DB11 Volante direct met de nieuwe 4,0-liter grote V8 op de markt brengt, een blok waarvoor het merk de technische studiebollen uit Affalterbach (AMG) heeft omarmd. Net als in de DB11 Coupé is het blok goed voor 510 pk en 675 Nm. Schakelen doet de DB11 Volante met een 8-trapsautomaat. Van de dik 600 pk sterke V12 wordt zelfs geen melding gemaakt. We sluiten niet uit dat die twaalfcilinder op een later moment alsnog in de DB11 Volante verschijnt.

De kap van de Volante, leverbaar in rood, zwart en zilvergrijs, laat zich - uiteraard volledig elektrisch - in 14 seconden wegklappen bij snelheden tot 50 km/h. Wie nattigheid voelt, sluit het dak weer in 16 tellen. Het vouwdak is volgens de Engelsen stukken compacter dan dat van de DB9 Volante, iets dat 20 procent meer bagageruimte oplevert. Het totaalgewicht van de DB11 Volante ligt 26 kg lager dan dat van de DB9 terwijl de koets 5 procent stijver moet zijn. Achterop de stoelen plakt Aston Martin prachtig ogend fineer; koolstofvezel panelen zijn ook te krijgen.

De levering start in het eerste kwartaal van volgend jaar. Een Nederlands prijskaartje volgt nog.

Lars Krijgsman


Gepost op: 18-10-2017 Bron: Autoweek
 Email:
Wachtwoord:
online adverteren www.m4n.nl