Autoleasevergelijk.nl; de nummer 1 autoleasevergelijker!.
  Nieuwe Tesla Roadster krijgt nog snellere variant
'Special Option Package' bevestigd

Vrijdag verraste Tesla vriend en vijand door niet alleen de Semi, maar ook een compleet nieuwe Roadster te presenteren. De nieuwe Roadster komt ook in een nog snellere smaak beschikbaar.


De Roadster die Tesla vorige week als verrassing, en mogelijk als bliksemafleider, uit de hoge hoed toverde, belooft op papier bizarre prestaties. Zo moet een 200 kWh groot accupakket een actieradius van zo'n 1.000 kilometer mogelijk maken. Kolderiek sterke, 10.000 Nm krachtige elektromotoren moeten de Roadster vervolgens in 1,9 seconden naar een snelheid van 100 km/h kunnen lanceren. Daarmee zou de elektrosporter de snelst accelererende productieauto ter wereld worden. Tesla-CEO Elon Musk laat op Twitter weten dat de emmer met toverdrank nog niet leeg is.

De Roadster die in nog geen twee tellen naar een snelheid van 100 km/h schiet, is volgens Musk namelijk nog maar 'het basismodel'. De topman zegt dat er ook een extra snelle Roadster in het vat zit met een 'Special Option Package', een pakket waarmee de auto "naar het volgende niveau wordt getild". Voorlopig zullen we over die snellere smaak nog even niets horen. Tesla worstelt nog met het fatsoenlijk laten verlopen van de Model 3-productie. De Roadster staat voor 2020 op de planning, al moet een jaar eerder met de productie van de Semi worden gestart. Drukke tijden.

Lars Krijgsman


Gepost op: 22-11-2017 Bron: Autoweek
 Email:
Wachtwoord:
online adverteren www.m4n.nl