Autoleasevergelijk.nl; de nummer 1 autoleasevergelijker!.
  Porsche overweegt EV en Coupé Macan en Cayenne
Mogelijkheden overwogen

Het woord 'coupé' is weer eens gecombineerd met de modelnaam 'Cayenne', maar Porsche zou ook een platgeslagen Macan én elektrische versies van beide SUV’s overwegen.


Het gerucht, dat al eerder de kop opstak maar ook geregeld wordt ontkend, is deze keer afkomstig van Automotive News Europe. Dat medium zegt te hebben opgevangen dat Porsche-CEO Oliver Blume het volgende elektrische project, na de Mission E dus, in de eerste helft van 2018 aankondigt. Een SUV lijkt voor de hand te liggen, want elektrische versies van dat soort auto's zijn momenteel hot. Onder meer Audi en Jaguar werken aan volledig elektrische hoogpotigen. Een elektrische versie van de tweede generatie Macan, een auto die zich in 2022 moet aandienen, behoort tot de mogelijkheden.

Dan de coupé's. Die term is natuurlijk wat beladen in combinatie met SUV's, maar slaat doorgaans op modellen met een sterk aflopende daklijn. De BMW's X4 en X6 en de GLC Coupé en GLE Coupé van Mercedes zijn de bekendste voorbeelden. In hoeverre de toch al sportieve en relatief 'platte' Porsche-SUV's een nog gladdere versie nodig hebben is de vraag, wat dan ook de reden is voor de eerdergenoemde twijfel. Toch duikt het onderwerp nu opnieuw op. Porsche zou in 2018 een besluit nemen omtrent de komst van de sportievere, lagere versies van z'n populaire SUV's.

Jan Lemkes


Gepost op: 15-12-2017 Bron: Autoweek
 Email:
Wachtwoord:
online adverteren www.m4n.nl