Autoleasevergelijk.nl; de nummer 1 autoleasevergelijker!.
  Audi warmt op voor komst Q8
Platgeslagen Q7

Audi is op zijn sociale kanalen begonnen met het plaatsen van teasers van een nieuwe SUV. Het gaat uiteraard om de Q8.


Op zowel Instagram als Facebook doet Audi geheimzinnig met een stel teaserfoto's waarop de lijnen van een nieuwe SUV worden weergegeven. Uiteraard warmt Audi op voor de komst van de Q8, een nieuwe SUV die een stapje boven de Q7 op de menukaart komt te staan.

Audi liet met twee studiemodellen al zien dat het plannen had om een Q8 op de markt te brengen. Het merk lijkt overigens verder te gaan dan slechts het 'indrukken' van het dak van een Q7. Zowel de concept-cars als eerdere spionagefoto's lieten al zien dat de voor- en achterzijde van de Q8 gaan afwijken van die van de Q7. Aan de achterzijde vinden we een over de gehele breedte van de auto uitgesmeerde lichtbalk, iets wat we al kennen van de A8 en A7. Van opzij bekeken valt de familieband met de Urus van Lamborghini direct op.

Met de Q8 Sport Concept, het tweede studiemodel dat aan de komst van de Q8 voorafging, liet Audi al zien hoe een sportieve versie van het model eruit zou kunnen zien. Zet dus in elk geval in op de komst van een SQ8, een variant met dezelfde 4,0-liter V8 als in het vooronder van de SQ7. Ook ligt de komst van een plug-in hybride-variant voor de hand.

Lars Krijgsman


Gepost op: 26-4-2018 Bron: Autoweek
 Email:
Wachtwoord:
online adverteren www.m4n.nl